Arado Podcast.

Uusimmat jaksot

10.1.2023
Kulttuuri

Empatia töissä - haastattelussa Aki Salmi ja Iiris Jalkanen

Aki Salmi ja Iiris Jalkanen pitivät meidän porukalle viime vuoden alussa koulutuksen aiheella “Empatia töissä”. Koodarihommissakin voi toisinaan törmätä tilanteisiin, jotka nostavat tunteita pintaan ja vaativat toisen osapuolen huolellista kuuntelemista, ja koulutuksen opit ovatkin jääneet meille elämään keskusteluissa siitä miten kohdata kanssakulkijoita töissä sekä kotona. Kuuntele haastattelu Akin ja Iiriksen kanssa kuullaksesi miten empatia ja Nonviolent Communication voivat auttaa yhteyden luomisessa toisiin ihmisiin, itsetuntemuksen kasvattamisessa ja kulttuurin rakentamisessa töissä.

26.10.2022
Ihmiset

“Asian tekeminen helposti voi vaatia paljon ajatustyötä” - Patrik Herrgårdin uratarina

Patrikin kanssa keskustellessa ei voi välttää puhumasta kokonaiskuvan merkityksestä kehitystyölle ja kuinka tärkeää on tiiminä tietää mihin ollaan menossa. Kehittäjät osaavat kyllä rakentaa vaikka kuinka hienon ohjelman, mutta ilman kommunikaatiota ja näkemystä softan tarkoituksesta se voi tehdä asioita, joista ei ole asiakkaalle mitään hyötyä.

Patrik jakaa uratarinassaan ne monet kerrat, kun hänet on heitetty syvään päähän - oli kyse sitten puhelinten kalibrointisoftan kehittämisestä Nokialla, salamyhkäisestä migraatioprojektista Lowellilla tai juniorijalkapalloilijoiden valmentamisesta pelikentän laidalla.

Kaikki jaksot