Arado Podcast.

Uusimmat jaksot

26.10.2022
Ihmiset

“Asian tekeminen helposti voi vaatia paljon ajatustyötä” - Patrik Herrgårdin uratarina

Patrikin kanssa keskustellessa ei voi välttää puhumasta kokonaiskuvan merkityksestä kehitystyölle ja kuinka tärkeää on tiiminä tietää mihin ollaan menossa. Kehittäjät osaavat kyllä rakentaa vaikka kuinka hienon ohjelman, mutta ilman kommunikaatiota ja näkemystä softan tarkoituksesta se voi tehdä asioita, joista ei ole asiakkaalle mitään hyötyä.

Patrik jakaa uratarinassaan ne monet kerrat, kun hänet on heitetty syvään päähän - oli kyse sitten puhelinten kalibrointisoftan kehittämisestä Nokialla, salamyhkäisestä migraatioprojektista Lowellilla tai juniorijalkapalloilijoiden valmentamisesta pelikentän laidalla.

15.9.2022
Kulttuuri

"IT -ala näyttää osaltaan suuntaa tulevaisuuden työelämälle” haastattelussa Eero Rostiala, Gofore

Ohjelmistoala on siitä jännä, että siellä yritykset kilpailevat jatkuvasti pienimmistäkin mahdollisuuksista tehdä työntekijänsä tyytyväisemmiksi. Goforelle tämä tarkoittaa mm. oman TESsin luomista sekä Hohto -järjestelmän rakentamista, jonka kautta kehittäjät pääsevät itse vaikuttamaan yhä enemmän siihen, mihin projekteihin lähtevät mukaan seuraavaksi.

Tässä Arado Podcastin jaksossa vieraaksemme saapuu Goforen Turun toimiston johtaja Eero Rostiala ja hän uskookin, että IT -ala on kovan osaajista kilpailun myötä muodostunut monessa suhteessa suunnannäyttäjäksi työntekijöiden toiveisiin ja tarpeisiin vastaamisessa. Kehittäjien sekä muiden digitalisaation asiantuntijoiden toiveet ovat moninaisia ja Eero jakaakin haastattelun aikana näkemystään siitä, mikä kaikki vaikuttaa tekijöiden tyytyväisyyteen ja hyvään fiilikseen työpaikalla.

Kaikki jaksot