Esittelyssä Simo-Pekka Koskinen
Ihmiset

Esittelyssä Simo-Pekka Koskinen

Saimme tammikuussa tiimiin vahvistukseksi Simo-Pekka Koskisen ja tuntuu, että hän olisi ollut mukana jo pidempään!

Simo-Pekka pääsi heti hyppäämään asiakasprojektiin ja hän on ehtinyt olla jo aktiivisesti mukana myös uusissa rekrytoinneissa. Juttelimme hänen kanssaan ensimmäisistä viikoista tiimissä ja siitä, miten hän on kotiutunut.

Ensivaikutelma Aradosta

Positiivisena yllätyksenä Simo-Pekalle on tullut, kuinka suunnitelmallisesti meillä mietitään niin jokaisen henkilökohtaista, kuin yrityksenkin kehittämistä. Jokainen tiimissä on valmis ottamaan vastuuta ja muutenkin ollaan aktiivisia kehittäjiä (pun intended). Pienenä firmana tämä ei ole mikään itsestäänselvyys ja Simo-Pekka pitää tätä todella hyvänä juttuna.

Arado oli Simo-Pekalle entuudestaan aika tuttu ja hän tunsi monia meidän tiimiläisiä entuudestaan. Kosketuspintaa on tullut myös meetuppien ja podcastien kautta. Simo-Pekka mainitseekin, että Podcastimme kautta hän on päässyt tutustumaan niin yritykseen, kuin tiimiinkin todella hyvin, ja jaksoista saatu lisäinfo vahvisti hänelle muodostunutta hyvää mielikuvaa meistä.

Rekryprosessi oli Simo-Pekan mielestä nopea ja todella sujuva. Prosessin aikana juteltiin paljon hänen omista toiveistaan työn suhteen ja missä hän haluaisi kehittyä. Saimme häneltä myös hyviä vinkkejä vielä timanttisemman hakijakokemuksen kehittämiseen.

Perehtyminen on etänä sujunut ihan mukavasti ja Simo-Pekka aloitti heti ensimmäisenä viikkona asiakasprojektissa, joka on pitänyt hänet kiireisenä. Tutustuminen muuhun tiimiin on ollut hitaampaa, kuin tavallisesti ja Simo-Pekka odottaakin, että pääsee tapaamaan koko porukan LIVENÄ. Hän on myös kuullut sen verran kutkuttavia tarinoita meidän yhteisistä tapahtumista, että ei malttaisi päästä jo todistamaan niitä itse.

Koodia jo vuodesta 2009

Simo-Pekka on kirjoitellut koodia jo vuodesta 2009: aluksi pienempiä projekteja opintojen ohella, joista on ollut luonteva hypätä aina isompiin ja haastavampiin rooleihin. Työskentely pienemmissä firmoissa on tarjonnut mahdollisuuden härväillä siellä sun täällä, ja monesti Simo-Pekalle onkin muodostunut “yleismiesrooli”. Hän on ollut koko uransa full stack -rooleissa, mutta painotus on vuosien varrella siirtynyt backend -kehityksestä enemmän frontin puolelle. Myös konsulttihommat ovat tulleet vuosien aikana tutuksi ja tässä työssä Simo-Pekka nauttii erityisesti monipuolisuudesta ja mahdollisuudesta olla mukana aidosti merkityksellisissä projekteissa.

Vuosien varrella tehtyihin projekteihin on mahtunut kaikenlaista. Ihan uran alkuajoilta mieleen tuli yksi kommellus, joita kuulemma sattuu paremmissakin piireissä. Simo-Pekka oli mukana projektissa, jonka tuotantokannan hän sattumalta tyhjensi kokonaan. Tilanne oli nuorelle devaajalle aika kuumottava, mutta siitä onneksi selvittiin ilman, että isompaa vahinkoa pääsi syntymään. Hyvä esimerkki siitä, että devaus on aina tiimityötä! Yksi uran kohokohdista on ollut työskentely sovelluksen parissa, jolla seurattiin raskautta ja odottavien äitien terveyttä. Tämä projekti tehtiin Afrikan markkinoille, jotka olivat kaikinpuolin tavallisesta poikkeavat. Erityisesti lämmitti mieltä, että tavoitteena oli konkreettisesti auttaa ihmisiä.

Odotukset tulevalle

Lopuksi keskustelimme Simo-Pekan odotuksista ja mitä hän odottaa työltään Aradolla. Ihmisten tapaamisen lisäksi odotukset on korkealla vertaismentoroinnin suhteen, joka toivottavasti on toimivampaa kuin perinteiset kerran vuodessa pidettävät kehityskeskustelut.

Vapaa-ajalla Simo-Pekka koodailee omia projekteja ja opettelee uusia teknologioita. Koneajan vastapainoksi tulee myös urheiltua paljon ja lumilautailua Simo-Pekka on harrastanut jo 20 vuotta. Lautailun lisäksi energiaa riittää futikseen, jota Simo-Pekka pelaa kuntoliigassa. Pelaaminen on lähinnä turpaan ottamista, mutta hien siinäkin saa pintaan!

Kiitos vielä Simo-Pekka, että valitsit meidät!

Jos haluat liittyä Simo-Pekan kanssa samaan porukkaan, niin etsimme jatkuvasti Senior Full Stack -kehittäjiä iloiseen tiimiiimme! Lue lisää millaista meillä on tehdä töitä osoitteesta: https://www.arado.fi/rekry ja jätä hakemus.

Haastattelussakin mainittu Arado Podcast löytyy osoitteesta www.arado.fi/podcast.

Kirjoittajasta

Veli-Pekka Virtanen

VP vastaa Aradon markkinoinnista ja kirjoittaa milloin mistäkin meille ajankohtaisesta aiheesta. Hän tykkää erityisesti haastatella ihmisiä aiheista, joista ei ymmärrä juuri mitään, ja keskustelut kehittäjien kanssa tarjoavatkin tähän onneksi monia mahdollisuuksia.

Blogikirjoituksia

Näytä lisää blogikirjoituksia