Tervetuloa taloon, Jani!
Ihmiset

Tervetuloa taloon, Jani!

Jani Anttonen on ehtinyt keittää itsensä tarpeeksi monessa sopassa, että tähänastista uraa on vaikea nopeasti summata.

Hän oli pitkään kehittäjänä Nordic Venture Familyssä, jossa ideointi ja tuotekehitys uusien teknologioiden parissa veivät Janin mm. opiskelemaan itsenäisesti neuroverkkojen käyttöönottamista ja kehitystä, sekä hyppäämään mukaan Web3- ja lohkoketjuteknologioihin jo siinä vaiheessa, kun Ethereum oli Janin sanoin vielä melko “eteeristä meininkiä”.

Myöhempiin lohkoketjuprojekteihin kuuluikin sitten mm. hajautetun rahoitusprotokollan rakentamista sekä älysopimuslompakoiden kehittämistä. Jani myös suunnitteli protokollaa ja johti kehitystyötä Go:lla Sprawl-nimiselle vertaisverkkotilauskirjajärjestelmälle.

Jani haluaa luoda teknologiaa, joka on huomaamatonta. Tämä tarkoittaa hänelle sitä pörröistä tunnetta, kun “asiat vain toimivat” ja hänelle tuottavatkin usein suurinta ylpeydenaihetta tilanteet, joissa kukaan ei tiedä käyttävänsä hänen luomaansa järjestelmää. Avoimen lähdekoodin prokkikset ovat Janille luonnollisesti lähellä sydäntä, joista jonkinlaista GitHub-clouttiakin on tuonut mukanaan sadan tähden Grafana Loki -sovitin Winston-lokituskirjastolle.

Aradoon Jani päätti hypätä startup -vuosien jälkeen mukaan vetämään hieman henkeä ja päästäkseen lähemmäs asiakaskontaktia. Tuotepocceja ja avoimen lähdekoodin projekteja tunkatessa palautetta saa usein vasta siinä vaiheessa, kun markkina tarraa kiinni, ja nyt Jani toivookin suorempaa palautetta työstään ja mahdollisuutta päästä tekemään asioita, joita asiakas tietää jo haluavansa. Ja asiakkaille Janilla toki onkin tarjottavaa – tekoälyyn ja lohkoketjuihin liittyvän käytännön osaamisen lisäksi Janilta luonnistuvat myös bäkkärihommat Pythonilla, Nodella ja Go:lla, sekä frontti mm. Nextillä, Typescriptillä ja Reactilla.

Vapaa-aikana Janilla on käynnissä parikin yhden hengen musiikkiprojektia ja takaraivossa on kehittymässä mahdollisesti jokin omakin kryptohomma… mutta ei siitä tässä kohtaa sen enempää. Työrintamalla loppuvuoden odotuksiin kuuluu hypätä seuraavaan kiinnostavaan projektiin ja yhteinen reissu Espanjaan marraskuussa.

Hienoa saada Jani mukaan tiimiin 🎉 Tervetuloa!

Kirjoittajasta

Veli-Pekka Virtanen

VP vastaa Aradon markkinoinnista ja kirjoittaa milloin mistäkin meille ajankohtaisesta aiheesta. Hän tykkää erityisesti haastatella ihmisiä aiheista, joista ei ymmärrä juuri mitään, ja keskustelut kehittäjien kanssa tarjoavatkin tähän onneksi monia mahdollisuuksia.

Blogikirjoituksia

Näytä lisää blogikirjoituksia