Tervetuloa tiimiin, Atte Moisio!
Ihmiset

Tervetuloa tiimiin, Atte Moisio!

Moni on löytänyt tiensä osaksi Aradon tiimiä tänä syksynä ja nyt meillä on ilo ilmoittaa, että myös Atte Moisio on aloittanut Aradolla!

Atelle ei ole koskaan ollut epäselvää, että hän haluaa ohjelmistoalalle. Hän on lapsesta asti pelannut DOS-pelejä perheen tietokoneella, opetteli kymmensormijärjestelmän jo ala-asteella ja koodasi teininä CoolBasicilla. Yhä nykyäänkin häntä kiehtoo työssään legomainen rakentaminen ja se aikaansaamisen fiilis, kun kokonaisuus lopulta toimii. Kokonaisuuksien hahmottaminen ja päätösten teko koko järjestelmän toimivuus edellä korostuvatkin hänen kertoessa osaamisestaan ja tähänastisesta työurastaan.

Atelle ei ole koskaan ollut epäselvää, että hän haluaa ohjelmistoalalle.

Javaekosysteemi hallussa laidasta laitaan

Atte kuvailee itseänsä backend -painotteiseksi kehittäjäksi, jolla on Javaekosysteemi hallussa laidasta laitaan. Javaan Atte tutustui jo ennen lukiota, mutta se on valikoitunut hänelle päätekkikseksi pääasiassa töiden kautta. Tavallaan hän olisi voinut tehdä uransa vaikka Typescriptillä tai .NETillä ja varsinkin nykyään Atte on sitä mieltä, että koko järjestelmän toimivuus on yksittäistä kielivalintaa huomattavasti tärkeämpi asia.

Atte on tehnyt suurimman osan urastaan töitä Ericssonilla, jossa hän oli miltei kymmenen vuotta osa samaa projektia, joka kuitenkin vuosien aikana kasvoi ja kehittyi startupmaisesti yrityksen sisällä. Työtavat ja työmaailma muuttui tänä aikana monta kertaa ja Atte pääsikin mm. todistamaan noin kolmen vuoden välein vaihtuvien mikropalvelukirjastojen syklejä. Tuolta ajalta hänelle onkin jäänyt oppi siitä, että teknologiavalinnoissa kannattaa pyrkiä valitsemaan teknologioita, joissa on suuri todennäköisyys sille, että niitä käytetään jatkossakin.

Erityisesti mieleen on jäänyt heidän tiiminsä rakentama Vaadin -pohjainen nettiapplikaatio, jonka pohja-ajatukset olivat todella hienoja ja teknisesti korkealentoisia, mutta josta tuli lopulta niin monimutkainen, että sitä oli vaikea opettaa tiimin uusille jäsenille ja jatkokehittää. Toisinaan tylsempi teknologiavalinta voi tuoda kokonaisuuden kannalta paremman lopputuloksen ja tästä oppineena tiimin seuraavasta projektista tulikin jo hyvä esimerkki helposti ylläpidettävästä ja ymmärrettävästä järjestelmästä.

Nykyään Atte on sitä mieltä, että koko järjestelmän toimivuus on yksittäistä kielivalintaa huomattavasti tärkeämpi asia.

Vaihto palkkatöistä konsulttimaailmaan

Ensisysäys lähteä mukaan Aradoon lähti Turun Yliopiston tietotekniikan diplomi-insinöörien killan Digitin alumnikesäjuhlilta, jossa olimme menossa mukana esittelemässä Aradoa viime kesänä. Aradon nimi oli jo valmiiksi tuttu ElectroCitystä ja meistä oli muodostunut “sopivan ammattimainen, mutta ei liian vakava” mielikuva, joten Atte päätti hakea meille voidakseen laajentaa osaamistaan. Nyt hän odottaakin, että pääsee tunnustelemaan, miltä vaihto konsulttimaailmaan tuntuu ja onkin esimerkiksi jo suorittanut Kafka -certifikaatin osaamistaan tukemaan.

Meistä oli muodostunut “sopivan ammattimainen, mutta ei liian vakava” mielikuva.

Alaan liittyvistä asioista Atte on tällä hetkellä kiinnostunut erityisesti funktionaalisista kielistä, sillä hän on huomannut, että niiden parhaita puolia kopioidaan yhä enemmän myös ei-funktionaalisiin kieliin. Lisäksi fronttipuolen kehittäminen TypeScriptillä kiinnostaa, jotta hän voisi jatkossa tarvittaessa koskea projekteissa myös fronttiin. Koodin tunkkaamisen vastapainoksi Atte harrastaa monipuolisesti urheilua ja hänet voidaankin nähdä vaikkapa useana päivänä viikossa Turun Bouldertehtaalla kiipeilemässä.

Hienoa saada Atte mukaan tiimiin ja olla samalla hänen askeleensa konsulttimaailmaan 💚 Tervetuloa!

Kirjoittajasta

Veli-Pekka Virtanen

VP vastaa Aradon markkinoinnista ja kirjoittaa milloin mistäkin meille ajankohtaisesta aiheesta. Hän tykkää erityisesti haastatella ihmisiä aiheista, joista ei ymmärrä juuri mitään, ja keskustelut kehittäjien kanssa tarjoavatkin tähän onneksi monia mahdollisuuksia.

Blogikirjoituksia

Näytä lisää blogikirjoituksia