Esittelyssä Jouni Inkinen
Ihmiset

Esittelyssä Jouni Inkinen

Tiimi jatkaa kasvamista! Tammikuussa saimme porukkaan mukaan Jouni Inkisen ja olemme tästä todella innoissamme.

Jounin Aradoura on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin asiakasprojektin parissa, mutta hän ehti silti kertomaan meille hieman taustastaan ja ajatuksiaan tulevasta.

Ensivaikutelma Aradosta

Monet aradolaiset olivat Jounille ennestään tuttuja eri yhteyksistä vuosien varrelta. Anssiin Jouni tutustui jo yhdeksän vuotta sitten yhteisen projektin kautta ja tämän jälkeen Anssi olikin tasaisin väliajoin kuulostellut, olisiko Jouni kiinnostunut hyppäämään mukaan tiimiin. Pitkäjänteinen rekrytyö tuotti lopulta tulosta, ja viime vuonna Jouni totesi, että nyt oli oikea hetki vaihdolle. Hän myöntää, että oli jopa vähän imarreltu, kun häntä pyydettiin mukaan — sen verran kova maine meillä on hyvänä yhteistyökumppanina.

Perehtyminen meille on kulkenut käsi kädessä asiakasprojektin kanssa ja Jouni on tyytyväinen, että pääsi toisen konsulttimme kanssa samaan projektiin. Hänelle on muodostunut kuva, että meillä on keskustelupainotteinen kulttuuri, jossa asioita viedään yhteistyössä eteenpäin. Toisaalta hän on myös huomannut, että toiminta meillä on hyvin itsenäistä, ja porukka lähtee omasta aloitteestaan edistämään heille tärkeitä asioita. Suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan ja todellisuus onkin vastannut sitä mielikuvaa, mikä Jounille oli meistä muodostunut: flätti organisaatio, jossa jokaisella on vapaus ja vastuu omasta tontistaan.

Ensimmäiset pelit kirjoitettu jo 80-luvulla

Monilla tiimissämme on vuosikymmenten kokemus koodauksen parista, eikä Jouni ole poikkeus. Hän on jo 80-luvulla kirjoittanut ensimmäisiä pelejään, ja siitä matka on jatkunut opintojen kautta ihan oikeisiin softakehitysprojekteihin. Jouni aloitti uransa Nokialla, jossa hän työskenteli matkapuhelinohjelmistojen parissa, ja tämän jälkeen viimeiset 9 vuotta ovat kuluneet finanssialan webbisoftien parissa. Hän mainitsee, että kuluneeseen 20 vuoteen ei mahdu montaa työnantajaa, mutta projekteja on silti kertynyt laidasta laitaan ja niihin on ollut mahdollista sukeltaa syvälle.

Uran varrelle on mahtunut luonnollisesti sekä onnistumisia, että hauskoja kömmähdyksiä. Jounille tulee erityisesti mieleen tapaus, kun hän pääsi uransa alkuaikoina harjoittelijana mukaan projektiin, jossa tehtiin raskauden seurantaan liittyvää softaa. Jounille napsahti nakki käyttöohjeiden kirjoittamisesta ja hän saikin aikaan hyvät materiaalit. Ainoa palaute oli, että esimerkkiasiakkaaksi olisi voinut valita miehen sijaan naisen. Uran kohokohdista hänelle taas tulee erityisesti mieleen Nokialla voitettu Quality Awards -palkinto. Vaikka mukana oli iso tiimi, niin olihan se mahtava tunne, että oma työ huomioitiin kisassa. Toisena onnistumisena Jounille tulee mieleen kunnialla läpi viety iso cloud migraatio, jossa aikataulu oli todella tiukka. Hän onkin sitä mieltä, että projekteissa kertyy aina pienempiä onnistumisia, joista voi olla tiiminä ylpeä.

Odotukset tulevasta

Lopuksi puhuimme Jounin odotuksista Aradolla ja päälimmäisenä mielessä oli yhteisöllisyys sekä mielenkiintoiset asiakasprojektit. Jouni onkin nyt ensimmäistä kertaa konsulttina ja pitää tätä hienona mahdollisuutena päästä työskentelemään uusien yritysten kanssa.

Vapaa-ajalla Jouni on innokas musiikkimies ja hän sekä soittaa, että tuottaa ja miksaa musiikkia. Etäyhteys -nimisen pumpun biisejä löytyy Spotifysta, joten jos moderni rock kiinnostaa niin kannattaa ottaa soittolistalle! Musiikin lisäksi Jouni kertoo hiihdon olevan kova juttu talvella. Kesäisin hän myös rullahiihtää ja pyöräilee. Pallon perässä ei kuulemma enää tulee juostua niin kuin ennen.

Mahtavaa Jouni, että saatiin sut mukaan tiimiin!

Etsimme jatkuvasti uusia senior full stack devaajia tiimiimme, joten jos haluat liittyä Jounin tavoin tiimiimme, käy tutustumassa Aradoon ja jättämässä hakemuksesi osoitteessa www.arado.fi/rekry!

Kirjoittajasta

Veli-Pekka Virtanen

VP vastaa Aradon markkinoinnista ja kirjoittaa milloin mistäkin meille ajankohtaisesta aiheesta. Hän tykkää erityisesti haastatella ihmisiä aiheista, joista ei ymmärrä juuri mitään, ja keskustelut kehittäjien kanssa tarjoavatkin tähän onneksi monia mahdollisuuksia.

Blogikirjoituksia

Näytä lisää blogikirjoituksia