Tervetuloa taloon, Teemu!
Ihmiset

Tervetuloa taloon, Teemu!

Meillä on tänä keväänä ilo saada Teemu Tuovinen osaksi tiimiä! Teemulla on takanaan varsin ainutlaatuinen ura erilaisia projekteja, joissa on teknologian avulla ratkaistu uusia ongelmia tai luotu jotain ennennäkemätöntä – oli kyse sitten tutkimustyökalujen prototyyppauksesta tai museokokemusten luomisesta.

Teemu vastasi pitkän tovin Aboa Vetus & Ars Nova -museon tekniikkapuolesta ja hän oli mukana luomassa monia näyttelykokonaisuuksia, jotka yhdistivät teknologiaa osaksi museokokemusta. Näistä projekteista Luututkijan pöytä on yhä osana museon Luutarha-näyttelyä ja Rakennusmestari Jacobus siirrettiin osaksi Suomen Pelimuseon kokoelmia ensimmäisenä museopelinä.

Siirryttyään museotöistä Turun yliopistolle oli Teemu myös mukana synnyttämässä Lakitutkaa, joka mullisti lainvalmistelun kanssa työskentelevien ja sitä tutkivien työtä tekemällä lausuntojen ja luonnosten penkomisesta huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Myöhemmin ollessaan hommissa Goforella hän puolestaan pääsi Rules as Code -projektissa pohtimaan ja kokeilemaan miten Suomen lainsäädäntö voisi taipua koodiksi.

Värikkäiden projektien lisäksi Teemu on myös saanut yhdistettyä tekkishommia luontevasti osaksi harrastuksiaan – hän on ollut pitkään mukana digitaalisen kirjallisuuden kuvioissa ja Ruumena onkin tuttu työkalu monelle luovan kirjoittamisen harrastajalle. Musiikkiharrastuksen puolelta voidaan mainita C64:n ääniipiirin soittaminen Astrometrics-bändissä.

Teemun houkutteli Aradolle halu olla mukana pienempää firmaa, jossa voi tunkea lusikkansa moneen soppaan sekä tutulta tuntuva flätti organisaatiomalli. Mahtavaa saada hänet mukaan tiimiin!

Kirjoittajasta

Veli-Pekka Virtanen

VP vastaa Aradon markkinoinnista ja kirjoittaa milloin mistäkin meille ajankohtaisesta aiheesta. Hän tykkää erityisesti haastatella ihmisiä aiheista, joista ei ymmärrä juuri mitään, ja keskustelut kehittäjien kanssa tarjoavatkin tähän onneksi monia mahdollisuuksia.

Blogikirjoituksia

Näytä lisää blogikirjoituksia